Toestemming – Apotheek De Peeleres – Assen

Apotheek De Peeleres

Apotheek De Peeleres

Scharmbarg 45 9407EA Assen Tel:0592-370070

U kunt ook met ons chatten via whatsapp op ons telefoonnummer 0592-370070.

E-mail is: apotheek.peeleres@ezorg.nl

Wij hebben een afhaalautomaat 24/7! U bent niet meer gebonden aan onze openingstijden. Klik hier hoe onze afhaalautomaat werkt.

LET OP! ACTIEWEEK KLAAR MET MEDICIJNTEKORTEN! 30 OKTOBER t/m 3 NOVEMBER

Klaar met medicijntekorten! Het is tijd voor actie en besef.

Doe mee met onze landelijke actieweek van LEF! (Landelijke Eerstelijns Farmacie oftewel uw huisapotheek)

Meld uw onvrede via: http://lefapotheek.nl/melding

Help ons mee de problemen bij de overheid en zorgverzekeraars aan de kaak te stellen.

Meld uw onvrede en eventuele problemen:

  • U heeft vaak wisselingen van merk, wat verwarrend is.
  • Of door tekorten is uw geneesmiddel niet beschikbaar, wat tot een probleem heeft geleid.
  • U heeft uw hulpmiddelen niet in de eigen apotheek kunnen ophalen.

Meld uw onvrede via: http://lefapotheek.nl/melding

Nicolette Venema benadrukt het doel van deze actie en zegt: "Ons primaire doel is de bescherming van de gezondheid van onze patiënten. Medicijntekorten in de farmaceutische zorg vormen risico's voor de behandeling en kunnen ernstige gevolgen hebben.” De actievoerende apotheken willen deze risico’s verminderen. “Daarnaast zijn artsen en apothekers heel veel tijd kwijt om andere medicijnen voor mensen te vinden. Dat lukt niet altijd optimaal en we besteden deze tijd bovendien liever aan patiëntenzorg”.

 

INZAMELACTIE

Goede en veilige medicijnen zijn van levensbelang. Medicijnen zijn onmisbaar voor miljoenen Nederlanders, maar er is zorg over de resten ervan in het milieu. Medicijnresten kunnen een negatief effect hebben op organismen in water en de bereiding van schoon drinkwater moeilijk maken.

Wij roepen u op om altijd ongebruikte medicijnen terug te brengen naar de apotheek. Medicijnen die door ons worden ingezameld worden door de afvalwerker op verantwoord wijze verwerkt.

Hoe lever ik medicijnresten in bij de apotheek?  

  • Doosjes: lever alleen de strips in
  • Flesjes en tubes: verwijder (voor je privacy) het etiket
  • Lege glazen flacons: mogen in de glasbak
  • Gebruikte naalden: altijd in de naaldencontainer

Voor meer achtergrondinformatie over medicijnresten en de gezamenlijke ketenaanpak: www.medicijnresten.org

 

 

Vindt u het leuk om te weten wat wij in de apotheek doen met alle pillen en poeders?

Neem een kijkje achter de schermen bij een apotheek via het TV programma "Het Klokhuis"!

-- Scan de QR-code met de camera van uw telefoon.

-- Of klik op https://www.npostart.nl/het-klokhuis/13-04-2022/VPWON_1325793

Toestemming

Elektronisch medische gegevens delen

Uw huisarts en apotheek houden ieder een eigen dossier over u bij. Hierin staat informatie die belangrijk is voor uw behandeling. Uw huisarts legt vast wat uw klachten zijn en welke behandelingen u krijgt. Uw apotheker registreert welke medicijnen u krijgt en voor welke medicijnen u allergisch bent.
Deze gegevens kunnen worden uitgewisseld met het LSP (Landelijk Schakelpunt).
Voor een heldere uitleg over het LSP kunt u hieronder het filmpje bekijken van VZVZ.

Maakt uw huisarts of apotheek gebruik van het LSP? Dan zal hij of zij u om toestemming vragen om uw gegevens beschikbaar te stellen via dit netwerk. Na uw toestemming meldt uw zorgverlener uw gegevens aan bij het LSP door uw burgerservicenummer (BSN) door te geven.

Een andere zorgverlener kan dan uw gegevens opvragen als dat nodig is voor uw behandeling. Het LSP zoekt aan de hand van uw Burgerservicenummer welke zorgverleners gegevens over u beschikbaar hebben gesteld. Als er gegevens beschikbaar zijn, kan de zorgverlener deze opvragen en inzien.

In het netwerk staat alleen uw BSN vermeld en welke huisarts en apotheek gegevens over u beschikbaar hebben. Uw medische gegevens worden dus niet opgeslagen in het LSP.

Het LSP is opgedeeld in ongeveer veertig regio’s. Alle huisartsenposten, huisartsen en apotheken, die gebruikmaken van het LSP, zijn ingedeeld in één van deze regio’s en kunnen zich eventueel bij een andere regio aansluiten. Binnen zo’n regio wisselen zorgverleners gegevens met elkaar uit. Voor ziekenhuizen is een uitzondering gemaakt. Zij hebben vaak patiënten die uit meerdere regio’s komen en kunnen daarom met meerdere regio’s gegevens uitwisselen.Patiënten merken in principe niets van de regio-indeling, tenzij ze ook bij zorgverleners uit andere regio’s komen. Dan kan het voorkomen dat gegevens niet kunnen worden opgevraagd. Via de kunt u zien in welke regio of regio’s uw zorgverlener gegevens kan uitwisselen.

Wilt u dat zorgverleners uw medische gegevens elektronisch kunnen delen? Dan kunt u hiervoor mondeling toestemming geven als uw huisarts of apotheker daarom vraagt. Daarnaast kunt u het formulier uitprinten, invullen en inleveren bij uw zorgverlener. Ook kunt u uw toestemming online regelen op www.volgjezorg.nl. Het kan zijn dat meerdere zorgaanbieders gegevens over u hebben die ze willen delen. Geeft u dan bij elke zorgaanbieder uw toestemming. U kunt uw toestemming altijd weer intrekken.

Bekijk de Voorlichtingsfolder Volgjezorg

Het formulier downloaden en uitprinten? Download het formulier.